Recomandari & Suport

RECOMANDARI

Producatorul trebuie sa informeze, conform OG 21/1992 (r2) privind protectia consumatorilor, art. 20 alin (1), modificat de art. XI, pct. 7 din Legea 363/2007) despre:

- denumirea produsului ;
- denumirea si/sau marca producatorului;
- principalele caracteristici tehnice (dimensiuni, culoare, model) ;
- compozitia fibroasa;
- modul de intretinere.

Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insotitoare, inclusiv cele referitoare la informatiile privind securitatea produsului si instructiunile de utilizare, precum si contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea si in alte limbi (OG 21/1992 (r2) privind protectia consumatorilor, art. 20, alin (5)).

Indicarea modului de intretinere a produselor textile

Se utilizeaza simbolurile grafice prevazute de SR EN ISO 3758: 2005 pentru marcarea permanenta a articolelor textile, sistem care furnizeaza informatii indispensabile intretinerii lor corespunzatoare si explica utilizarea acestor simboluri in etichetarea de intretinere.
Se au in vedere urmatoarele tratamente: spalare, clorurare, calcare, curatare chimica si uscare in masini de uscat cu tambur rotativ, dupa spalare.
Conform standardului international corespondent, pentru fiecare articol textil, informatiile de intretinere furnizate de simboluri trebuie sa cuprinda toate tratamentele in urmatoarea ordine: spalare, clorurare, calcare, curatare chimica si uscare in masina de uscat cu tambur rotativ, indiferent daca se aplica sau nu
Producatorii pot face precizari suplimentare pentru consumatori cu privire la intretinerea produselor, daca acestea sunt necesare.

Pentru confectiile textile, indicarea modului de intretinere se face individual pe eticheta realizata din materiale rezistente la tratamente umidotermice, intr-un mod lizibil.

Conformitatea produselor - Prelevarea de probe : in caz de suspiciune privind conformitatea caracteristicilor prescrise/declarate ale compozitiei fibroase, se vor preleva probe care se vor trimite la analiza la CNIEP – LAREX Bucuresti.

 

SUPORT

• design orice model de eticheta
• acces la tehnologie de ultima ora
• transport prin orice tip de curierat
• accesorii: consumabile etichete, pistoale sertizat, marcatoare de pret, etc...

CONTACTEAZA-NE

Etichete Textile © 2017 - Emidale International Impex SRL
Opencart Themes by Zerocarts.com